Pääsivu
Ajankohtaista
Killan historia
Hallinportin museo
Museokone
Lentoratas-lehti
Koulutus
Matkat
Yhteystiedot
Linkkejä
Tukijat
kuvia_

 

 

 

AVOIMET OVET HALLINPORTIN MUSEOLLA

 

Avoimien ovien päivä Hallinportin Ilmailumuseolla sunnuntaina 11.08.2019 klo 12-16

Haukilahdentie 3, Jämsä, Halli

Alustava ohjelma:

Klo 12.00 Tilaisuus alkaa
Kahvi, mehu- ja munkkitarjoilu.

Klo 13.00 Opastettu museokierros

Klo 14.00 Sirkustaiteilija Marianne Lepän ilma-akrobaattiesitys "Aikamatka"

Klo 15.00 Opastettu museokierros

Ohjelmaa lapsille.

Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

 

 

*****************************

 

Jenni Kunnaksen kirje Hallin kyläläisille. Nyt kaikki mukaan talkoisiin! Vietetään niiden merkeissä muutama mukava päivä.

Hallinportin ilmailumuseon kunnostustalkoot toukokuussa
- talkookutsu kaikille kyläläisille

Hei juuri sinä, laitetaanko ilmailumuseo keväällä porukalla kuntoon?

Veikkaan, että Hallissa on tällä hetkellä melko paljon kyläläisiä, jotka eivät tiedä, että meillä on omalla kylällä toiminnassa oleva ja ainutlaatuista lentokalustoa sisältävä ilmailumuseo. Syynä tähän on varmastikin museorakennusten kehno ja epäedustava kunto, jonka perusteella ei heti tule mieleen, että kyseessä on toimiva museo. Kunnostustalkoot ovat siis enemmän kuin tarpeen.

Museon kunnostus tullaan tekemään talkoovoimin ja rajallisella budjetilla. Tarkoituksena on kyläläisten ja Lentotekniikan Killan voimin maalata puuverhoillut rakennukset (mahdollisesti jollakin harmaan sävyllä), korjata ja vaihtaa joitakin huonokuntoisimpia puuosia, kunnostaa nurmialueet, raivata risukkoa, istuttaa joitakin pensaita ja pienikokoisia puita, kunnostaa parkkialue sekä kyltittää museo asianmukaisin kyltein.

Paikalliset yritykset ovat lähteneet mahtavasti mukaan kunnostustalkoisiin. Patria on luvannut 1000 € maaleihin, Ollin Sora lahjoittaa maa-ainesta ja konetyötä piha-alueen kunnostukseen ja Rempsun Metalli on luvannut valmistaa kunnon kyltit, joihin aukioloajat ja muu tärkeä tieto saadaan näkyviin. 
K-Market Hokka lahjoittaa 500 € viherrakentamiseen ja sponsoroi talkoiden eväspuolta. Veljekset Karhumäki/Kuoreveden sähkö tukee kunnostushanketta suunnitelmien edetessä tarkentuvalla tavalla/panoksella. Placentia Oy/huoneistohotelli Cosy Home kunnostustalkoisiin maalaustelineet ja on mukana kunnostustöissä.

Näiden jo mukana olevien yritysten lisäksi haluaisin haastaa mukaan paikkakunnan muutkin yritykset, yhdistykset ja yhteisöt esim. lahjoittamalla varoja maalausvälineiden, puuntaimien ym. tarvittavien asioiden hankintaan tai hankkimalla kunnostuksessa tarvittavia tarvikkeita ja välineitä.

Talkooviikonlopuiksi on korvamerkitty 18.-19.5. ja 25.-26.5. Jos nuo viikonloput eivät kalenteriisi sovi, niin talkoilla voi toki vaikkapa arki-iltaisinkin, jos haluat tälle asialle työpanoksesi antaa. Kaikkea ei varmastikaan kahdessa viikonlopussa ehditä tehdä, mutta jos innokkaita talkoolaisia saadaan hyvin paikalle, niin voiton puolella ollaan varmasti. Ja tyhjin vatsoin ei kenenkään tarvitse talkoilla, vaan talkooviikonloppuisin on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Myös ruokapuolella on tarvetta talkooväelle eli jos olet esimerkiksi innokas leipuri, niin talkoisiin voi toki osallistua myös leipomalla.

Otathan siis mukaan ystäväsi, harrastus- tai työporukkasi tai perheenjäsenesi ja tule talkoilemaan vaikkapa muutamaksi tunniksi. Kaikki apu kaikessa muodossa otetaan kiitollisena vastaan. Tarvetta tulee olemaan raivuusahoille, lapioille, maalaustelineille, tikkaille jne. Näistä toki tiedotamme tarkemmin lähempänä ajankohtaa kunnostussuunnitelmien tarkentuessa.

Kesällä museolla on tarkoitus pitää avoimien ovien päivä, jolloin kaikilla kyläläisillä on mahdollisuus tutustua kunnostettuun ja ainutlaatuiseen ilmailumuseoomme.

Tämän julkaisun kommentteihin voi ilmoittaa osallistumisensa tai vaikkapa antaa vinkkejä museonkunnostukseen. Sana on vapaa. Allekirjoittaneeseen voi myös olla yhteydessä yksityisviestein tai puhelimitse numeroon 050-3450487.

Olethan siis mukana kohentamassa kylän yleisilmettä ja puhaltamassa eloa ainutlaatuiseen ilmailumuseoomme?

Kiitos sinulle.

Talkooterveisin,

Jenni Kunnas, kyläläinen

 

 

 

 

Jäsenmaksut 2019

Jäsenmaksu  37 €
Liittymismaksu 0 €
Kannatusjäsenmaksu 100 €